041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Medsebojna hospitacija

Feb 1, 2018

Obnova goške podružnične šole je velik projekt, ki je bil zaključen konec lanskega koledarskega leta z javno prireditvijo v nedeljo, 3. 12.2017. Učitelji in učenci se v prenovljenih prostorih zelo lepo počutijo.

V okviru medsebojnih hospitacij sta tamkajšnja učitelja Gostimir Marc in Andrejka Trošt Pižent želela te pozitivne izkušnje deliti z drugimi učitelji. Na njuno povabilo se je odzvalo veliko sodelavcev, a je zaradi omejenih možnosti zagotavljanja nadomestnih učiteljev pri urah bilo šest strokovnih delavcev. Opazovanje dela pri matematiki in športu je lahko poučno za vsakega  izmed zaposlenih. Tokrat smo nove izkušnje pridobili tudi taki delavci, ki imamo sicer dolgoletne izkušnje z delom v kombiniranih oddelki, saj je bil opazovani oddelek sestavljen iz treh razredov.

V analizi smo vse prisotne ugotovile, da velja vsa pohvala učitelju in učiteljici za izredno vzorno izpeljano predstavitev dela. Kombinacija zahteva prilagajanje tako različnim ciljem po razredih in temah, kot tudi prilagajanje različnim potrebam otrok. Pohvala gre tudi goškim otrokom, ki so vedoželjno stopili pred učitelja in razigrano zaplesali pred učiteljico in pokazali ter dokazali, da se na podružnici lahko veliko in dobro dela.

Učiteljema se zahvaljujemo za pripravljenost delitve pozitivnih izkušenj, otrokom pa se zahvaljujemo, ker so nam pokazali, kaj in kako znajo. S svojo pozitivno energijo dokazujete, da se zmore premagati tudi skoraj nepremostljivo – številno trojno kombinacijo.

Nadja Rodman Koradin

Najbolj iskano

(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost