041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Delavnice SAFE.SI

Mar 27, 2018

V sredo 21. 3. 2018 so na naši šoli potekale delavnice SAFE.SI za učence 6., 7. in 8. razredov. Učenci so spoznavali aktualne teme varne in odgovorne rabe mobilnih naprav, družabnih omrežij, zaščite zasebnosti, uporabe varnih gesel in še veliko več.

Nekaj časa so posvetili tudi nedvomno pereči problematiki pretirane navezanosti na mobilnik, pravila mobilnega bontona in o pametni rabi telefona z vidika izogibanja okužbam, zlonamernim programom in oglaševanju, kar lahko vodi v visoke stroške.

Del delavnice je bil namenjen tudi praktičnim dejavnostim, kjer so sestavljali varno geslo, pregledovali nastavitve zasebnosti in reševali različne primere problematičnih situacij iz prej omenjenih tematik.

Tina Kosovel

V sredo, 21. marca, smo imeli tudi šestošolci predavanje o koristih in škodljivostih interneta in družbenih omrežij. Delavnice sta vodili predstavnici organizacije SAFE.SI iz Ljubljane. V 6. b razredu je delavnice vodila ga. Eva, ki je nazorno razložila dobre in slabe strani interneta. Povedala nam je, kako si lahko ustvarimo zelo zahtevna gesla za mobilne telefone. Zelo zanimivo se mi je zdelo tudi, ko smo si ogledali video posnetek o tem, kaj moramo narediti, če nam ukradejo mobilni telefon.

Naučili smo se tudi, kako na spletnih straneh prijavimo neprimerno sliko ali kakšno drugo vsebino, ki jo je kdo objavil brez našega dovoljenja.Med delavnico smo veliko spraševali in se pogovarjali, na koncu pa v skupinah po štiri imeli še praktične vaje.

Delavnice in predavanja so se mi zdela zelo zanimiva, poučna in koristna, saj v tem času že vsi uporabljamo internet, čeprav se marsikdaj ne zavedamo vseh nevarnosti in pasti. Podobna predavanja bi priporočala vsem osnovnošolcem in dijakom.

Živa Jermol

Najbolj iskano

(Skupno 34 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost