041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

TEKMOVANJE IZ ZNANJA PRVE POMOČI

Apr 5, 2018

V torek, 3.4.2018, je na naši šoli potekalo tekmovanje iz znanja Prve Pomoči. Tekmovanje smo, v sodelovanju z RK Ajdovščina, organizirali na naši šoli prvič.

Po uvodnem nagovoru ga. ravnateljice Mojce Pev ter predsednika RK Ajdovščina Rajka Trohe, je plesni nastop razvedrili tekmovalce, ki so se najprej pomerili v pisnem delu – Zgodovina RK in teoretičnem poznavanju pravil PP.

Po opravljenem pisnem delu, je sledil praktični del preverjanja znanja na štirih deloviščih. Tekmovalci štirih ekip: OŠ Danila Lokarja 1 in OŠ Danila Lokarja 2, OŠ Šturje ter OŠ Draga Bajca Vipava,  so se pod budnim očesom ocenjevalcev – članov reševalne ekipe Ajdovščina, korajžno spoprijeli z poškodbami in nezgodami.

Našo ekipo so zastopale naslednje učenke: Neža Vidic, Eva Ivana Fabčič, Hana Furlan in Jerneja Marolt iz 9.a ,  Lucija Trošt in  Mihela Božič iz 8.a. Učenke so z 919 točkami osvojile drugo mesto. Zmagala je ekipa OŠ Danila Lokarja z 926 osvojenimi točkami.

Vsem učencem, ki so sodelovali na tekmovanju so ocenjevalci izrekli pohvalo za odlično znanje. Pohvalam za dosežek se pridružujemo.

Zahvala gre tudi vsem učencem,  ki so kot prostovoljci, pripomogli pri izvedbi tekmovanja : Maruša Vidic, Elena Marija Cervo, Ariana Kante, Živa Jermol, Tinkara Lavrenčič, Tamara Skapin, Irena Nedeljkovič in Jakob Lozej.

Čestitke vsem sodelujočim,  predvsem pa članicam naše ekipe PP, ki so vzorno zastopale našo šolo.  Z velikim navdušenjem so sprejemale, ta življensko pomembna znanja in vrednote, ki so v našem vsakdanu vse prevečkrat spregledana.

Petra Batagelj

Najbolj iskano

(Skupno 279 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost