041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Velika noč

Apr 9, 2018

Začel se je mesec april, pomlad  že barva naravo, še bolj pa je april obarval veliko noč.  Živi spomini na pisane pirhe in dobrote so v naših mislih. Tudi pri angleščini v 1. triadi smo spoznavali pestrost običajev velike noči.

V prvem razredu smo poslušali zgodbo Spot’s First Easter, drugošolci smo s pomočjo zgodbe Easter Egg Hunt spoznavali, kako so iskali pirhe. Tretješolci pa smo se poglobili v običaje velike noči fanta iz Velike Britanije.

Nato smo se zelo zabavali z iskanjem pirhov, ki jih je velikonočni zajček skril po razredu.

Za počastitev pomladi in velike noči smo tudi ustvarjali izdelke iz papirja  velikonočne  kokoške in gnezdeca z malimi ptički, ki komaj čakajo, da zrastejo in poletijo. Bilo je kar težko, saj nam je učiteljica narekovala navodila v angleščini. Na srečo je zraven tudi sama kazala, da so nastali čudoviti izdelki. Za pridno delo naših rok so naše kokoške dobile tudi prava (čokoladna) jajčka.

Tretješolci pa smo bili še bolj ustvarjalni in smo povezovali levo in desno polovico možganov (s posebno tehniko Brain gym). Z obema rokama istočasno smo risali pirh in ga okrasili z različnimi vzorci. Uspeli so nam prav lepi pirhi.

Izgleda lahko, a kar sami poskusite, ni prav enostavno.;-)

Učenci angleščine v 1. triadi 

Najbolj iskano

(Skupno 164 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost