041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

IGRE DOBRE VOLJE

Maj 17, 2018

V četrtek, 10. Maja, je CIRIUS Vipava organiziral že 43. vsakoletne “Igre dobre volje”. Dejavnosti so večinoma potekale na naši šoli.

Na igrah je sodelovalo 8 ekip otrok in mladostnikov iz različnih ustanov po Sloveniji. Pogovarjala sem se z nekaterimi udeleženci in spremljevalci.

Senka in Danica, učiteljici iz CIRIUS-a, sta mi povedali, da so na igre povabljene sorodne ustanove in šole s prilagojenim programom oz. da na igrah sodelujejo učenci, ki so v celodnevni in celotedenski oskrbi. Bistvo prireditve sta druženje in zabava. Na letošnji je sodelovalo kar 85 otrok.

Vsako leto je tema iger in druženja drugačna, letošnja je bila Rimska zgodba, zato je sodelovalo tudi društvo Teodozij iz Vrhpolja. Vse igre so bile povezane z rimsko bitko pri Mrzli reki. Prilagojene so bile sposobnostim in starosti otrok. Pomerile so se  različne ekipe in v vsaki je bilo po devet tekmovalcev. Ekipe so se preizkusile v petih igrah. Po zadnji skupinski igri, pa se vsako leto preda zastavo organizatorju naslednjih iger.

Med posameznimi igrami je potekal kulturni program in nekateri nastopi so bili prav ganljivi.

Prihodnje leto se bodo zbrali v Ljubljani in spet širili dobro voljo ter sklepali nova prijateljstva.

Maruša Štimec, 6.a

Najbolj iskano

(Skupno 305 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost