041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Šola v naravi – prvi dan

Jun 12, 2018

Po uspešnem nalaganju na avtobusa smo z majhno zamudo odpotovali proti naši lepi slovenski obali. Pot je res kratka, a kot so kazala vprašanja »…ma…kdaj bomo prišli?…«, je pot še vedno predolga. Učiteljičino prigovarjanje »poglejte to… poglejte ono…« je pričakovanje le še povečalo.

Končno se je avtobus ustavil. Pa ne ob morju, ampak na kraškem robu ob gradu Socerb. Pogled na Trst in Koper je bil le zadovoljiv, prostranega morja pa nikakor nismo videli, saj ga je zastirala meglica. Ker je bila vidljivost slabša, smo se sprehodili do Socerbove jame. Pripoved je postala pravljica, ki ni vključevala le mladega puščavca, ampak tudi način življenja v tretjem stoletju, značilnosti reliefa kraške pokrajine in rastlinstvo, občutenje  hladnega v jami in še marsikaj.

Okrog 10.00 smo prišli v končno destinacijo. Po uvodnih navodilih smo se razporedili po sobah in že hiteli na preizkus plavanja v bazen. Po kosilu je bil počitek, ki pa prvi dan ni miren, ampak je namenjen medsebojnemu spoznavanju in označevanju lastnega teritorija z narisano sobno ikono na vratih.

Šola v naravi je prava šola. To je prvi dan pomenilo uro DRU in MAT, ko smo analizirali pot do Ankarana ob zemljevidu, imenovali kraje ob slovenski obali, reševali enačbe in besedilne naloge.

Po malici smo prisluhnili, v kateri plavalni skupini je kdo in se končno odpravili na pravo plavanje.

Proti koncu plavalnih ur sta dve skupini že uspešno plavali brez prestanka 10 minut v zelo toplem morju. Plavanja niso ustavili niti manjši valovi, ki so se pojavili v popoldanskem času.

Pred zaključkom dneva bomo še povečerjali. Tokrat bo zagotovo tudi sladica. S klicem domov bomo pomirili zaskrbljene mame in očke. Pred spanjem nam bodo učitelji organizirali zanimive štafetne igre.

Veselimo se vsega, kar nas tu še čaka.

Nadja Rodman Koradin

Najbolj iskano

(Skupno 263 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost