041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Sprejem prvošolcev v Vrhpolju

Sep 6, 2018

Na prvi šolski dan je šola na stežaj odprla vrata vsem učencem, tistim, ki so že stari znanci šole in še posebno slovesno učencem, ki so letos prvič prestopili šolski prag.

Na podružnični šoli v Vrhpolju smo letos še posebej  slovesno sprejeli prvošolce, saj jih je kar petnajst. Starejši šolarji so jim pripravili kulturni program z deklamacijami, petjem in  igranjem igre Rdeča kapica v deželi branja. Prvošolci so dogajanje z zanimanjem spremljali. Po končanem programu so z navdušenjem stekli po stopnicah v učilnico, ko so izvedeli, da jih tam čakata prijatelja Lili in Bine. Pa ne le zaradi tega. Verjetno je prvi razred v njih vzbudil val pričakovanja nečesa novega, novega začetka, ki bo odslej naprej vpet v njihovo življenje. Da bi jim bil ta čar prvega vstopa v šolo čim bolj svetal in prijetno topel spomin, ki se ga bodo še dolgo spominjali. V učilnici so si ogledali lutkovno igro Lili in Bine gresta prvič v šolo. Seveda brez torte ni slovesnosti in našim prvošolcem je bila nadvse slastna.

Ob tako pomembnem dogodku jih je obiskala in pozdravila ravnateljica, ga. Mojca Pev. Med nami je bil tudi policist, ki je poudaril, da se vzgoja za varnost v prometu začenja že od mladih nog ter da je pri tem zelo pomemben zgled staršev ter enotno delovanje učiteljev in staršev.

Dragi prvošolci, prav zares so se začeli vaši prvi koraki v šolo. Naj vas v tej hiši učenosti vodijo po poti vzponov, če pa bodo kdaj padci, le pogumno naprej, saj lahko prav vsak prispeva svoj kamenček v pisan mozaik šole.

Učiteljica in vzgojiteljica 1. razreda POŠ Vrhpolje

Najbolj iskano

(Skupno 110 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost