041 619 125 info@os-vipava.si

Osnovna šola Draga Bajca Vipava

Podružnična šola Podnanos

Podružnična šola Vrhpolje

Podružnična šola Goče

Arhivi

Dobrodelni Martinov pohod

Nov 16, 2018

V petek, 9. 10. 2018, je v sodelovanju z Zavodom za turizem TRG Vipava, Kulturno-izobraževalnim društvom Teodozij, Osnovno šolo Draga Bajca Vipava, Občino Vipava in  prostovoljnim gasilskim društvom Vipava potekal že tretji Martinov pohod. Pohodniki so se v velikem številu zbrali pred šolo. Skupaj z razredniki so učenci prižgali svečke in se v spremstvu Teodozijeve vojske, staršev in starih staršev odpravili na pohod. Pot nas je od šole vodila skozi Vipavo, čez glavni trg in hrib do dvorišča pred dvorcem Lanthieri. Tam smo odložili lučke in se predali poslušanju kulturnega programa, ki ga je povezoval Luka Lango. V rimske čase nas je popeljala Teodozijeva vojska. Ob pitju časa, poslušanju petja otrok in prijetnem kramljanju smo dobrodelni pohod uspešno pripeljali do konca.

Dokazali smo, da se radi družimo in povezujemo. Skupaj z vsemi organizatorji in nastopajočimi pa sporočamo, da dobro sodelovanje, usklajevanje in razumevanje pripelje  do zastavljenih ciljev.

Svetega Martina povezujemo tudi z dobrodelnostjo. Dobrodelnost  smo z zbiranjem prostovoljnih prispevkov za šolski sklad izkazali tudi mi. Društvo Teodozij je našo dobrodelnost nagradilo s spominskimi kovanci Bitke ob mrzli reki. V imenu učencev in zaposlenih se vam za vašo dobrodelnost iskreno zahvaljujemo. Za šolski sklad smo zbrali 233,11 €.


Fotografije Iris Skočaj, Jan Skočaj

Najbolj iskano

(Skupno 229 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost