041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Kulturni dan za 4. in 5. razred

Dec 19, 2018

V ponedeljek, 17.12.2018 smo za učence 4. in 5. razredov izvedli kulturni dan, ki je sicer namenjen gledališki predstavi in obisku muzeja. V decembrskih dneh je predstav veliko, a smo tokrat izbrali prav poseben gledališko – športni spektakel.

Člani Kotalkarskega društva Renče vsako leto pripravijo novoletno predstavo, letos njihova predstava nosi naslov Alica v čudežni deželi. V njihovi telovadnici smo si lahko že takoj ob prihodu ogledali kotičke scen, ki so nas spominjali na različna dogajanja same zgodbe – ura, čarobno drevo, ledeno kraljestvo,… Vseh 80 nastopajočih je odlično odkotalkalo svoj del v predstavi, najbolj pa so nas navdušili še ne triletni polžki, ki so se nam skupaj z drugimi na koncu na kotalkah prav suvereno priklanjali.

Za obisk muzejev smo morali zaradi velikega števila učencev, združeni sta bili dve generaciji, razdeliti. Učenci iz Vipave in Goč so šli na Kostanjevico nad Novo Gorico, kjer jim je ga. Mirjam najprej na kratko povedala o zgodovini kraja in predstavila glavne značilnosti grobnice in knjižnice. Sprehod med velikimi krstami zadnjega francoskega kralja nas je prepričal o njenih besedah. V Škrabčevi knjižnici smo si lahko ogledali zelo stare knjige, nekatere odprte so ponujale pogled celo v notne zapise.

Učenci iz Podnanosa in Vrhpolj so si ogledali muzejsko zbirko v Solkanu. G. David jih je popeljal v skupinah med muzejske eksponate in vneto odgovarjal na njihova vprašanja.

Kljub mrazu nam je bilo zelo zanimivo. Presenečeni smo bili nad spretnostjo kotalkarjev in bogatostjo kostumov in scene, tudi iz muzejev smo odšli bogatejši za marsikatero znanje.

Nadja Rodman Koradin

Najbolj iskano

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost