041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

TEHNIŠKI DAN S PRVOŠOLCI V PODNANOSU

Dec 3, 2018

V ponedeljek, 26. 11. 2018, smo s prvošolčki imeli prvi tehniški dan, ki smo ga že nestrpno pričakovali. Za nas je bil to prav poseben dan, saj nismo imeli običajnega pouka, ampak kot so prvošolčki izjavili ‘cel dan samo likovno umetnost’, saj smo namreč vseh pet šolskih ur ustvarjali najrazličnejše izdelke.

Najprej smo se preizkusili v izdelovanju in risanju voščilnic, na katerih smo upodobili zasnežene zimske pokrajine in snežake ob plesu snežink. Z origami tehniko smo izdelali čisto prava knjižna kazala, ki so bila v obliki novoletne smrečice, kot se za ta čas spodobi.

Izdelali smo tudi svečnike s servetno tehniko tako, da smo jih obdali v rumene, oranžne in zelene odtenke mavrice. Ko se bodo svečke prižgale, bodo tako te barve zasvetile tudi v naših domovih.

Prvošolčki zimo že nestrpno pričakujemo, zato smo izdelali tudi snežinke ter z njimi okrasili razred. Upamo, da jo bomo tako lažje in hitreje priklicali v naše kraje, da bomo v prihajajočih šolskih dneh skupaj izkusili tudi zimske radosti.

razredničarka 1. razreda POŠ Podnanos

Najbolj iskano

(Skupno 146 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost