041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

TEDEN PISANJA Z ROKO 2019 – RADI PIŠEMO Z ROKO NA OŠ PODNANOS

Jan 28, 2019

Zaposleni in učenci na OŠ Draga Bajca Vipava s svojimi podružnicami smo se tudi letos odločili, da sodelujemo na vseslovenskem projektu TEDEN PISANJA Z ROKO 2019, ki ga organizira in koordinira Društvo RADI PIŠEMO Z ROKO v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter mnogimi inštitucijami in posamezniki.

Na podružnični šoli v Podnanosu so se aktivnosti začele že v decembru 2018, ko so učenci krožka Osnove kaligrafije sodelovali z učenci krožka Kreativno pisanje v angleščini. Združili so moči in znanje ter pisali novoletne voščilnice svojim prijateljem in domačim v slovenščini in angleščini, z različnimi pisavami in pisali.

Takoj po novoletnih počitnicah smo se lotili pisanja posvetil v knjige. Vsa posvetila smo potem postavili na ogled na šolskih panojih.

V naslednji dejavnosti smo se povezali z Ljudsko univerzo v Ajdovščini v natečaju “Škratkova pot”, ki predstavlja simbolno pot, v katero so združili najpomembnejše inštitucije v občinah Ajdovščina in Vipava. Vsaka izmed inštitucij predstavlja dom enega škrata: Dom starejših občanov Ajdovščina – škrat KUZMA, Občina Ajdovščina – škrat AJDOVČEK, Zdravstveni Dom Ajdovščina – škrat ZDRAVKO, Policijska postaja Ajdovščina – škratka MILICA, Dom starejših občanov Vipava – škrat LANTIER, Gasilski dom Ajdovščina – škrat FLORIJAN, Občina Vipava – škrat VIPAVKO. Sporočila naših učencev smo predali LU Ajdovščina, oni pa so škatle s sporočili vsaki inštituciji izročili v TEDNU PISANJA Z ROKO, ki je potekal od 21.1. do 25.1.2019. Škatle z škratki so naredili udeleženci programa PUM-O Ajdovščina.

Kasneje smo se preizkušali še v pisanju z različnimi pisali, drugošolci pa so izvedli kar dan dejavnosti na to temo. Prvošolci so se izkazali s pisanjem svojim imen z različnimi pisali, petošolci pa so pisali pisma Zofki, junakinji knjige VDV Veliki dobrodušni velikan, ki so jo obravnavali med slovenščino. Tretješolci so z roko opisovali svoja doživetja na snegu.

V Tednu pisanja z roko smo pisali tudi plakate in postavili razstavo na vse šolske panoje. Tja smo postavili tudi na roko napisane misli in zapise staršev in starih staršev, ki so tudi letos z veseljem sodelovali.

Kljub temu, da je TEDEN PISANJA Z ROKO 2019 zdaj že za nami, bomo ideje in pobude tega tedna uresničevali in dodajali v naše dejavnosti še naprej! Pisanje z roko še vedno sodi v tisti spekter spretnosti in dejavnosti, ki jih tipkanje po tipkovnici nikoli ne bo nadomestilo.

Vida Trošt Vidic

Najbolj iskano

(Skupno 221 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost