041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

PRESENEČENJE ZA MAME

Mar 26, 2019

Tako kot vsako leto, smo tudi letos učenci 4. in 5.r šole Vrhpolje za mame ob materinskem dnevu pripravili presenečenje.

Četrtošolci smo pri likovni umetnosti iz gline izdelali okrasne posode in vaze. Ko so se dobro posušile, smo prosili učiteljico Kristino Lavrenčič, da nam jih je v peči za glino, na šoli v Vipavi zapekla, da smo jih lahko še pobarvali. Končne izdelke smo še na pobudo učiteljice Sare Furlan zavili v prosojni papir ter nadeli okrasne trakove. Tako so nastala krasna darila za mame.

Petošolci smo pri uri gospodinjstva, kjer smo se učili o tkaninah, spoznali tudi svilo. Ta je bila za nas izziv, saj smo na svilene rute slikali in tako izdelali darila za mame. Hišnik Igor nam je izdelal lesene okvirje, na katere smo z bucikami napeli svilene rute. Nanje smo s kunturo najprej narisali željene motive, te pa kasneje pobarvali z barvami za svilo. Pri delu nam je pomagala učiteljica Sara, ki ima s slikanjem na svilo mnogo izkušenj. Ko so se rute na okvirju posušile, smo jih lahko sneli in z vročim likalnikom polikali tako, da smo čeznje dali čisto krpo, da se kuntura ni prijela na likalnik. Ponosni na svoje izdelke smo rute še darilno zavili in zraven dodali posvetilo svojim mamam.

Na dan materinskega dne bomo svoje mame razveselili še z nastopom, ki bo v dvorani v Vrhpolju, ob 19.00 zvečer. Zanje smo pripravili dramsko igro »Koncert za mamo« ter nekaj plesnih točk. Program bomo oblikovali vsi učenci šole Vrhpolje, zato ne bo manjkalo ne petja ne plesa.

Upamo, da nam bo presenečenje za mame uspelo in da bodo res vesele.

Učenci 4. in 5.r šole Vrhpolje

Najbolj iskano

(Skupno 99 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost