041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

PUSTNO RAJANJE V PODNANOSU

Mar 6, 2019

Pustni torek smo na podružnici Podnanos preživeli še posebej razigrano.

Nekateri učenci so pri pouku, drugi pri tehniškem oz. kulturnem dnevu spoznavali pustne običaje in značilne maske za posamezne kraje. Naučili so se pustne pesmi, ustvarjali pa so tudi klovne in druge pustne izdelke. Šolo smo tako okrasili s pustnimi maskami, pustnimi trakovi, manjkali niso niti kurenti.

S pravo pustno povorko smo se sprehodili po vasi in se pokazali ljudem. Seveda smo bili izjemno veseli vsake pustne dobrote, ki so nam jih dali domačini. V telovadnici smo nato organizirali pustno rajanje in izbor najboljših pustnih mask. Predstavile so se Pike Nogavičke, čarovnice in čarovniki, razni zombiji, okostnjaki, vojaki, zaporniki, pirati, kavboji, princeske, klovni ter razne živali. Za najbolj izvirne maske smo učiteljice soglasno izbrale Spuži Kvadratnika, rubikovo kocko, violinski ključ, sovo in rolico toaletnega papirja.

Učenci so tako na nekoliko drugačen način spoznali pestrost praznovanja pusta po Sloveniji. S povorko in rajanjem pa smo vsi skupaj porabili kalorije, ki smo jih zaužili z vsemi sladkarijami.

Učiteljice podružnične šole Podnanos

Najbolj iskano

(Skupno 260 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost