041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

XVII. tradicionalna rotarijska salamijada

Apr 8, 2019

V sredo, 3. 4. 2019, je na Zemonu potekala XVII. dobrodelna salamijada. V Rotary klubu Ajdovščina so se odločili, da bodo zbrana sredstva namenili naši šoli.  K dobrodelnosti so pritegnili tudi gospoda župana Gorana Kodeljo. Občina je naši šoli namenila 500 €. Prireditve so se udeležili ljubitelji izdelovanja salam iz celotne Slovenije. Ocenjevanje je potekalo dan pred prireditvijo. Ocenjevanje salam je potekalo v dveh kategorijah: zračno sušene ali dimljene salame iz svinjskega mesa in pa zračno sušene ali dimljene salame iz mešanega rdečega mesa. Med prireditvijo je potekala tudi tiha dražba za najboljše ocenjena salama. Izkupiček za dva najboljše ocenjena salama je bil 500 €. Skupaj z ustanoviteljem so zbrali 1.890, 00 €. Prireditev je imela tudi kulturno noto. Kulturni program so popestrili učenci naše šole. Slišali smo čudovite glasove pevcev klape Nafa (Jakob Lozej, Primož Krapež, Metod Ferjančič, Matic Tomažič, Izak in Jakob Domenik, Danijel Krapež) in prijetne zvoke harmonikašev Tineta Nabergoja in Žana Božiča. Hvala učencem za uspešno zastopanje šole in odlično petje ter igranje. Hvala tudi staršem za vso podporo in pomoč pri organizaciji.
Poleg dobrega učitelja, so za kakovostno izvajanje pouka potrebni tudi učni in didaktični pripomočki. Prav zato bo šola dobrodelni prispevek namenila nakupu prej omenjenih pripomočkov.
Na šoli imamo steno, na katero izpostavimo pomembna priznanja in obvestila donacij. Na tej steni bo dobil mesto tudi donacijski ček.
Še enkrat hvala Rotary klubu Ajdovščina in gospodu Petru Marcu, Dušanu Černigoju in Jerici Gomizelj za izbor šole in organizacijo dogodka.
Veselimo se skupnega sodelovanja tudi v prihodnjih letih.

Najbolj iskano

(Skupno 212 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost