041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

PRAZNIK ČRK V PODNANOSU

Jun 24, 2019

V petek, 14. 6. 2019, smo s prvošolčki imeli tehniški dan, ki smo ga že nestrpno pričakovali. Ker smo spoznali že vse črke v abecedi, smo se odločili, da je to zelo pomemben dogodek, ki ga bomo obeležili s čisto pravim praznovanjem.

Ko smo zjutraj vstopili v razred, nas je pričakala okrašena učilnica s trakovi in baloni. Mislimo, da so jo verjetno okrasile naše črke, ki se sprehajajo po stenah našega razreda.

Najprej smo se naučili pesmico Romane Kranjčan ABC PESEM, ob njej zaplesali, z gibi uprizorili posamezne črke in pesem tudi ilustrirali. Nato nas je ponovno obiskala gospa Abeceda. Ker je prišla na praznovanje, nam je prinesla majhne čokoladne tortice, ki smo se jih vsi zelo razveselili. Zapeli smo ji novo pesmico, gospa Abeceda pa nam je prebrala kratko zgodbico o črkah. Skupaj z njo smo izdelali svoje čisto prve ure – ure s črko. Okrasili smo jih in si jih takoj namestili na roko. Preden se je poslovila od nas, nam je razdelila še posebne knjižice, kjer so bile zbrane različne naloge s črkami.

Z učiteljico smo te naloge rešili, prebrali zgodbo Črke se kregajo ter zapisali celo abecedo. Nazadnje smo se igrali še različne didaktične igre, kjer smo utrjevali besede in prvi glas v besedi.

Sedaj tudi mi prvošolci poznamo vse črke, zato že pridno beremo in spoznavamo nove pesmice in zgodbice. Ker to zelo radi počnemo, smo v razredu naredili bralni kotiček, ki je zelo obiskan tekom celega dopoldneva, kar prepričajte se.

Tjaša Kobal

Najbolj iskano

(Skupno 255 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost