041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

PRIJATELJSTVO ŽIVI TUDI NA ŠOLSKIH HODNIKIH

Okt 24, 2019

Poletne počitnice so pospravljene že med spomine, jesen nas je pahnila v hitro, dnevno rutino. Urniki so se sestavili, dejavnosti so izbrane, jutranje konice nas spet zaposlujejo…. Vse teče kot namazano, po načrtu, v rokih, po dogovorih in po pravi časovnici. Hitimo, ustvarjamo, se učimo, pripravljamo, oddajamo, proizvajamo, ažuriramo, izpolnjujemo… Kolesje se vrti, sistem deluje, vse se ujema, nič ne zaostaja, nastaja rutina.

V vsem tem pa vzpostavljamo odnose, takšne in drugačne. Nekatere le bežne, druge bolj poglobljene. Večinoma dobre, nekatere bi izboljšali, druge kar pozabili. Za ene imamo čas, za druge si ga bomo nekoč vzeli.  Za vse verjamemo, da so nujno potrebni. Odnosi so tisti, ki naše kolesje dnevne rutine naredijo znosnejše in prijetnejše. Zgladijo obveznosti in dolžnosti, da skozi njih hitro zdrsnemo kot smo nekoč po starem toboganu v domačem parku. Otroci to še vedno znajo!

O pomenu odnosov med ljudmi, o prijateljstvu, smo v 5. a in 5. b razmišljali pri pouku. Ugotovili smo, da nam veliko pomeni, da znamo biti pravi prijatelji in da se je za dobre medčloveške odnose še vredno ustaviti in potruditi.

Kljub obveznostim, domačim nalogam, bralnim značkam, testom, govornim nastopom, vajam, preizkusom in še in še….. je lepo, če najdemo čas za sošolca v stiski, za osamljenega prijatelja ali nekoga, ki nas razume. Šolska prijateljstva živijo na dolgih hodnikih, med pet minutnimi odmori, med prehodom iz ene v drugo učilnico ali na skrivnem šolskem stopnišču. Obstajajo kratka prijateljstva, ki veliko pomenijo. Obstajajo šolska prijateljstva, ki preživijo poletne počitnice in se jeseni znova okrepijo. Prijateljstva, ki so vsako šolsko leto nova in prijatelji, ki so z nami vseh devet let in še naprej.

Prijatelj je bila naša tema pri likovnem pouku. Verigo prijateljstva smo oblikovali na zidovih šolskega hodnika.

Naj vsi vidijo, kaj zares šteje. Pravi prijatelj!

5.A in Mirjam Goričan Štimec

Najbolj iskano

(Skupno 148 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost