041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Nujno obvestilo za devetošolce in njihove starše

Maj 21, 2020

Drage devetošolke, dragi devetošolci, spoštovani starši in skrbniki.

Obveščamo vas, da se bo za učence 9. razreda v ponedeljek, 25. 5. 2020, pouk pričel izvajati v prostorih šole. Prosimo vas, da navodila dosledno upoštevate.

V šolo se vračajo le zdravi učenci. Učenci 9. razreda v učilnicah ne potrebujete zaščitnih mask. Zaščitne maske boste nosili ob vstopu in izstopu iz šole ter v času gibanja po šolskih hodnikih, avli in galeriji. Med prevozom s šolskim avtobusom zaščitne maske potrebujejo vsi učenci vozači. Masko prinesite prvi dan s sabo. Masko lahko nadomesti tudi ruta ali šal. V ponedeljek, 25. 5. 2020, vam bo učitelj pri prvi uri pouka razdelil zaščitne maske. Vsak devetošolec bo prejel 5 zaščitnih mask. Na avtobusni postaji, pri vstopu (izstopu) na avtobus in na avtobusu, je potrebno ohranjati medsebojno razdaljo 1,5 – 2,0 m. 

Vstop v šolo je mogoč od 6:30 – 7:50.

Učenci v prostore stavbe vstopajo sami. Prihajajo posamično oziroma tako, da ohranjajo medsebojno razdaljo 1,5 – 2,0 m. Enak protokol velja tudi ob odhodu domov.

Starši in drugi nezaposleni v šolo ne vstopajo. Za nujne primere se je potrebno najaviti. Pokličite na telefonsko številko 041 619 125. Pri vhodu bo učence sprejel dežurni zaposleni na šoli. 

V  matično šolo učenci 9. razreda vstopate in izstopate skozi zadnji vhod. Pred vstopom v šolo upoštevajte medsebojno razdaljo (1,5 – 2 metra) in po potrebi počakajte na asfaltnem parkirišču.

V času ponovne vrnitve v šolo ne boste uporabljali šolskih garderob. Garderobe vam bomo uredili v šolski galeriji. Pri preobuvanju upoštevajte že prej omenjeno varnostno razdaljo.

Ob vstopu v učilnico in pred odhodom domov si učenci temeljito umijejo roke.

Pouk bo potekal v skupinah do 15 učencev. Pouk bo potekal v štirih skupinah. Skupine bodo enake heterogenim skupinam pri slovenščini, angleščini in matematiki. 

Učenci so ves čas trajanja pouka v isti učilnici – to je za posamezno skupino stalna učilnica. V učilnici so stoli poimensko označeni, zagotovljena je razdalja 1,5 metra, sedežni red in postavitev miz se ne spreminjata. Skupine boste imele pouk v naslednjih učilnicah:

  1. skupina: učilnica številka 9
  2. skupina: učilnica številka 8
  3. skupina: učilnica številka 4
  4. skupina: učilnica številka 3

Med seboj si učenci ne izmenjujejo šolskih potrebščin in ne uporabljajo didaktičnih pripomočkov. Prosim vas, da učenci v šolo ne prinašajo svojih igrač …

Prvi dan ponovnega pouka učenci prinesejo šolske potrebščine v dogovoru z razrednikom. Zaradi zmanjšanja možnosti prenosa okužbe učenci dnevno domov ne bodo nosili šolskih potrebščin. Pustijo jih v učilnici. 

Dokler se šolske torbe odnašajo domov in se naslednji dan v šolo prinašajo preostali zvezki, učbeniki in delovni zvezki, jih je potrebno dnevno razkužiti.

Glede na to, da pripomočki ostanejo v šoli, bo učitelj domače delo ustrezno prilagodil za delo v zvezku, ki ostane doma in je namenjen samo domačemu delu.

Prosimo vas, da imajo učenci s seboj sledeče dodatne potrebščine:

Dodatna oblačila – ker se bodo učilnice ves čas zračile.

Stekleničko z vodo za pitje – da se zmanjša uporaba in možna kontaminacija umivalnika.

Učenci se po šoli gibajo v označenih smereh in skladno s talnimi, stenskimi in drugimi označbami, ki predpisujejo smer gibanja in medosebno razdaljo. 

Učenci ne prehajajo iz ene v drugo učilnico. 

Učenci tudi v času odmora ostajajo v določenih učilnicah. Učilnice zapustijo le izjemoma (stranišče, slabo počutje). 

Učencem 1.,2., 3. in 9., ki zaradi zdravstvenih  omejitev ne morejo obiskovati pouka v prostorih šole bodo učitelji prilagodili oblike in metode dela. 

Tudi v primeru odsotnosti zaradi drugih bolezni, ki niso v povezavi z virusom COVID-19, starši obvestijo razrednika, ki z drugimi oblikami in metodami dela poskrbi za posredovanje gradiva. 

Vsi zgoraj navedeni ukrepi so pripravljeni v skladu s priporočili, ki sta jih za šole pripravila NIJZ in MIZŠ.

Za morebitna dodatna pojasnila se obrnite na razrednika.

Vsi skupaj bomo poskrbeli, da bo ponovni vstop otrok v šolske klopi potekal čim bolj mirno.

Ravnateljica: Mojca Pev, mag. mat.

Najbolj iskano

(Skupno 126 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost