041 619 125 info@os-vipava.si
V času od 16. 9. do 22. 9. je 12 oddelkov šole sodelovalo v projektu Trajnostne mobilnosti. Namen projekta je spodbujanje trajnostnega načina prihoda v šolo.

Vsak dan smo vestno beležili število prisotnih učencev in število učencev, ki so v šolo prišli na trajnostni način. Za konec tedna smo si zastavili le en sam cilj: da je število trajnostnih prihodov po končanem tednu mobilnosti večje od števila trajnostnih prihodov pred začetkom izvajanja aktivnosti. Zato smo 15. 9. 2020 v vsakem oddelku opravili posnetek stanja in od učencev pridobili število trajnostnih prihodov tisti dan.

Podatki v spodnji tabeli sporočajo naslednje:
– V 12 oddelkih je skupaj 214 učencev.
– Dan pred izvajanjem pešbusa in spodbujanja trajnostnega načina prihoda v šolo je na trajnostni način v šolo prišlo 126 učencev.
– Aktivnosti, ki so jih znotraj oddelkov in skupaj s starši izvajali učitelji, so bile uspešne. Prvi dan izvajanja aktivnosti pešbusa je na trajnostni način v šolo prišlo 158 učencev.

Število trajnostnih načinov prihoda v šolo se je do 22. 9. 2020 povečevalo in doseglo najvišjo vrednost 22. 9. 2020, ko je na trajnostni način prišlo kar 189 učencev. Kar je 90,4 % vseh prisotnih učencev, ki so v projektu sodelovali.

Rast števila trajnostnih načinov prihoda v šolo prikazuje spodnji diagram.

Dolgoročno si želimo spremeniti navade učencev, pa morda tudi staršev. Če ste dovolj veliki, da lahko do šole pridete peš, s kolesom, s skirojem, je pot od doma do šole varna prispevajte k čistejšemu ozračju v naši občini in se v šolo odpravite na trajnostni način.

Zaposleni na šoli si želimo, da se bodo trajnsotne navade učencev ohranile tudi v prihodnjih tednih, ko števila trajnostnih načinov ne bomo spremljali.

Čestitke učencem in učiteljem.

“Podporo in materiale za izvedbo Pešbusa nudi IPoP – Inštitut za politike prostora v okviru programa Aktivno v šolo in zdravo mesto, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.”

Mojca Pev, koordinatorica projekta

(Skupno 154 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost