041 619 125 info@os-vipava.si

1., 2. in 3. razred Goče so imeli v sredo, 11. 11. 2020, športni dan. V gozdu v okolici svojega doma so iskali zaklad. Najti so morali nekaj rumenega in rjavega, nekaj ravnega, okroglega, mehkega itd. 

Drugošolec se je na pohod podal z mamo in naletela sta na čisto poseben zaklad. V duplu drevesa sta našla bučo, iz katere je bila narejena deklica. Ker si sama nista upala bližje ogledati, so se zvečer podali na lov skupaj z očetom. Odkrili so zaklad iz igre Geocaching. To je raziskovalna igra lovljenja zakladov, pri kateri igralci s pomočjo GPS naprave iščejo zaklad. Lovci za zakladom iz interneta vpišejo koordinate in nato tam poiščejo zaklad. To so škatlice različnih velikosti, ki vsebujejo vpisni dnevnik in kakšno drobno pozornost za izmenjavo. Ko zaklad najdeš, se vpišeš v dnevnik in ga vrneš na svoje mesto. Da si ga našel, vpišeš tudi na spletno stran. Po svetu je trenutno razporejenih skoraj 1,6 milijona zakladov.

Družina se je nato odločila, da na spletni strani preveri stanje zaklada. Ugotovili so, da je kar nekaj zakladov iz te igre skritih tudi po Vipavski dolini. Zanimivo, kajne?

Če te zanima igranje igre, klikni na spletno stran www.geocaching.com in sledi navodilom. Uspešen in varen lov ti želim! 

Anita Čujec

(Skupno 105 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost