Po jutru se dan pozna, je star slovenski pregovor. 

V 5.B smo se zato odločili, da ne bomo zdravo slovensko hrano uživali le za zajtrk, ampak  kar cel dan. Zastavili smo si naravoslovni dan in petek, v drugem tednu »pouka na daljavo«, posvetili zdravju.

Poučili smo se o pomenu vitamina D, ki nam ga veliko nakloni sonce. Zato je gibanje na svežem zraku ob sončnih popoldnevih, kar se da pomembno. Poleg gibanja pa je izbor hrane, ki je lokalno pridelana ključen za naš zdrav organizem. 

Med, domač kruh, mleko, različne kaše, ajda, pira, buče, jabolka, orehi in še in še… vse to je polno hranljivih snovi in dokaj lahko dostopno saj raste v domačem okolju. Sedaj, ko veliko časa preživimo pred  »ekransko tehnologijo« je še  pomembneje, kaj damo v usta ter v kolikšni meri in kako naš organizem to porabi. 

V »korona časih« se tako oborožujemo z uporabnim znanjem, uživamo v bogastvu polnovredne, slovenske, super hrane in podeželskega prevetrenega zraka.

Dober tek!

5.b

(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)