041 619 125 info@os-vipava.si

Na OŠ Draga Bajca Vipava in na vseh podružnicah smo se tudi letos udeležili aktivnosti v TEDNU PISANJA Z ROKO (18. 01. – 22. 01. 2021), ki ga že šesto leto organizira društvo Radi pišemo z roko s podporo Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Zavoda Republike Slovenije za šolstvo ter nekaterih podjetij. V tem projektu sodelujemo od samega začetka.

Letos je sodelovalo preko 200 osnovnih in srednjih šol, domov za starejše, ljudskih univerz in knjižnic. Društvo Radi pišemo z roko vsako leto izbere tri ugledne osebnosti, ki s svojimi rokopisi spodbujajo pisanje z roko. Letos so to zdravnik Erik Brecelj, režiserka Urša Menart in kolesar Tadej Pogačar.

Osrednja tema je bila letos PIŠEM PISMO PRIJATELJU. Ob tem pa je potekala še nagradna igra »NAŠ VSAKDAN«, kjer so učenci likovno ustvarjali.

Z roko napisano pismo prijatelju, sosedu, starim staršem, bratu ali sošolcu lahko v teh čudnih časih naredi veliko veselja. Sporočimo prijatelju, da ga pogrešamo, da bi radi z njim poklepetali v živo in ne le preko telefonov in videokonferenc, sporočimo mu, kaj čutimo in kaj si želimo… Zanimivo je, da je prav vsaka pisava drugačna in da so z roko napisana sporočila bolj osebna kot tista, zapisana na računalnik ali telefon.

Veseli smo bili dobrega odziva učenk in učencev, saj je na obeh aktivnostih sodelovalo več kot 60 učencev naše šole. Seveda ne smemo pozabiti zagnanih mentorjev in staršev, ki so učence spodbudili k pisanju.

Ob koncu aktivnosti smo na sedež društva Radi pišemo z roko poslali poročilo in fotografije z roko napisanih pisem ter ilustracij za nagradno igro.

Za sodelovanje se zahvaljujemo učencem, staršem in mentorjem.

Vida Trošt Vidic, koordinatorica projekta na OŠ Draga  Bajca Vipava

Likovni izdelki za nagradno igro

(Skupno 230 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost