041 619 125 info@os-vipava.si

V letošnjem šolskem letu nam je epidemija preprečila tudi izvedbo šolskih športnih tekmovanj.  Da bi učence dodatno motivirali za šport, nam je ŠPORT MLADIH ponudil izbor športnih izzivov in vaj iz različnih panog.

Pri krožku gimnastike so se izziva udeležile učenke 3. razreda iz Podnanosa. V izzivu je lahko sodelovalo pet učenk. Ekipni izziv so v obliki štafetne igre poskušale opraviti v čim krajšem času. Doseženi čas ekipe smo vnesli v aplikacijo. Sodelovalo je 40 ekip.

IZZIV je bil naslednji:

Tek 3m, preval naprej čez doskočno blazino debeline 25cm (postavljena po širini – 1,5 m), tek 4,5 m, tek v krogu okoli stožca , tek 4m do trde doskočne blazine (lahko takšne, ki so v dvoranah obešene na letvenike). Tekmovalec se nato s trebuhom ob steno postavi v položaj opore na rokah (noge na zidu, roke na blazini). Po sestopu iz opore na rokah ponovi v obratni smeri naloge do izhodiščne točke ter se dotakne sotekmovalca. Izziv ponovi 5 tekmovalcev. Izziv se konča ko zadnji tekmovalec prečka izhodiščno črto. Dolžina proge od starta do zidu je 13 metrov.

Na koncu tekmovanj je sledilo žrebanje za praktične nagrade in izmed vseh, je bila izžrebana prav ekipa iz Podnanosa. Prejele so uporabno darilo, majice s kratkimi rokavi.  Zagnanim mladim športnicam iskreno čestitamo!

ATP

(Skupno 58 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost