041 619 125 info@os-vipava.si

Naša šola se je v torek, 14.9.2021 pomerila v online predtekmovanju Male sive celice, ki ga organizira RTV Slovenija. Dve ekipi učencev, vsaka sestavljena iz 3 tekmovalcev – iz enega sedmo, enega osmo in enega devetošolca. Učenci Mia Fabčič, 7.b, Matic Lozej, 8.a, Anja Kariž, 9.b, Neža Nagode, 7.a, Mojca Tomažič, 8.a, Ivana Tomažič, 9.c, so morali v 25ih minutah rešiti 26 vprašanj oz. nalog iz vseh področij in različnih tipov, ki kažejo vsestransko znanje sodelujočega. Naši ekipi je zmanjkala samo ena točka, da se ni uvrstila na regijsko tekmovanje.Preizkusite se v znanju tudi vi:

1. Katera država leži tako na severni kot na južni zemeljski polobli?

a) Etiopija
b) Tanzanija
c) Ekvador
d) Tajska

2. Katera riba bo prijela, če vržete trnek v Cerkniško jezero?

a) ščuka
b) skuša
c) škarpena
d) salpa

3. Kateri simbol ima kemijski element, iz katerega lahko izdelamo nakit?

a) S
b) Se
c) P
d) Pt

4. Kaj pomeni kratica NIJZ?
5. Maksu se je zmaj zataknil 4 metre visoko na drevesu. Ponj se želi povzpeti po 5 metrov visoki lestvi. Kako daleč od drevesa naj na tla postavi lestev, da bo ta segla ravno do zmaja?

Sicer pa vse, kar se dogaja, sproti Mladinski program RTV- ja objavlja na njihovi spletni strani https://otroski.rtvslo.si/male-sive-celice/, fb https://www.facebook.com/MaleSiveCelice/in instagram https://www.instagram.com/malesivecelice/profilu.

Vsem učencem se zahvaljujem za sodelovanje na tekmovanju in jim čestitam.

Mentorica Tina Bevk

.

(Skupno 72 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost