041 619 125 info@os-vipava.si

Letos je Dan slovenske hrane potekal v petek, 19. novembra 2021. Ta dan smo pripravili Tradicionalni slovenski zajtrk.

V okviru pouka smo se pogovarjali o pomenu zajtrka, odnosu do zdravega prehranjevanja, kulturnem odnos do hrane, kulturnem prehranjevanju, pomenu lokalno pridelane hrane, problemu zavržene hrane, spodbujanju zdravih prehranskih navad otrok in mladostnikov, poznavanju in pomenu lokalno pridelane hrane ter o tradicionalnih živilih slovenskega zajtrka (maslo, med, mleko, jabolko, črn kruh).

Dogajanje smo popestrili z degustacijo različnih sort jabolk, ogledali smo si videoposnetke o čebelah in medu, pripravili pravo vipavsko joto, sestavljali smo ankete o prehrani, pisali pesmi o zdravem načinu prehranjevanja, risali sadje in sadne izdelke, zelenjavo, meso in mesne izdelke, mleko in mlečne izdelke, sestavljali smo zdrave jedilnike,…

Nekaj utrinkov s sladkega dne si lahko ogledate na fotografijah.

Vsem, ki ste začeli dan na zdrav način in kakorkoli sodelovali na TSZ se najlepše zahvaljujem.

Tina Bevk, vodja šolske prehrane

(Skupno 50 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost