041 619 125 info@os-vipava.si

V začetku letošnjega šolskega leta se je naša šola pridružila spletnemu portalu eTwinning. Spletni portal je skupnost evropskih šol, ki ponuja medsebojno povezovanje, sodelovanje, izmenjavo mnenj in izkušenj. Z učenci sedmih in osmih razredov smo sodelovali pri izmenjavi mnenj o stereotipih s šolo iz mesta Lyon v Franciji.

Najprej smo preučili pomen besede ter ugotavljali, kaj sploh stereotipi so in kakšne posledice prinašajo v resnično življenje. Potem smo predstavili našo državo, šolo in naš kraj na spletni aplikaciji padlet. Kmalu smo po e-pošti prejeli pptx predstavitev o francoski šoli, kraju in učencih. Pred jesenskimi počitnicami pa smo preučili stereotipe o Francozih ter našim novim prijateljem posredovali trditve, ki so se nam zdele resnične.

Francoski učenci so naredili enako. Preko stereotipov smo spoznali, kako vidijo Slovenijo in Slovence drugod po svetu. Veliko smo se naučili tudi o Franciji. Za zaključek projekta smo z učenci sedmih razredov izdelali posnetek na temo«Life in Slovenia« , v katerem smo izpodbijali nekatere trditve francoskih učencev. Učencem smo pripravili tudi kviz kahoot o življenju v Sloveniji. Po novoletnih praznikih pa pričakujemo, da bomo z našimi novimi prijatelji vzpostavili tudi video uro, na kateri bi se tudi mi preizkusili v kvizu, ki so nam ga pripravili francoski učenci. Interesente, ki bi v prihodnje želeli sodelovati, vabim, da se nam pridružijo v ustvarjanju in raziskovanju. Vse informacije bodo na voljo v spletni učilnici pod zavihkom »Obšolske dejavnosti«.

Nina Šulenta

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost