041 619 125 info@os-vipava.si

V torek, 5.4.2022, je na osnovni šoli Dobravlje potekalo tekmovanje iz znanja Prve pomoči. Tekmovanje je organiziralo OZRK Ajdovščina.

Po uvodnem nagovoru ga. ravnateljice Mirjam Kalin ter predstavnice OZRK Ajdovščina Irene Žgavc, je sledila glasbena točka.

Področnega tekmovanja se je udeležilo 6.ekip iz petih osnovnih šol. Predstavniki ekipe OŠ Draga Bajca Vipava, so se najprej pomerili v pisnem delu poznavanje zgodovine in organizacije RK.

Po opravljenem pisnem delu, je sledil praktični del preverjanja znanja na štirih deloviščih. Tekmovalci šestih ekip: OŠ Danila Lokarja, OŠ Šturje, OŠ Col  (2 ekipi), OŠ Dobravlje in  OŠ Draga Bajca Vipava,  so se pod budnim očesom ocenjevalcev – članov reševalne ekipe Ajdovščina, korajžno spoprijeli z poškodbami in nezgodami.

Našo ekipo so zastopale naslednje učenke in učenci: Matic Lozej, Jure Nabergoj, Vanesa Gregorc, Sara Kopatin, Anja Čoha iz 8.a in Tai Bratož ter Izak Rener, iz 8.b. Vsem učencem , ki so sodelovali na tekmovanju so ocenjevalci izrekli pohvalo za odlično znanje in odnos, do ponesrečencev ob nezgodah. Učenci so zasedli 4. mesto. V prihodnjem šolskem letu, si želimo, da nam bo zdravstvena situacija bolj naklonjena glede izvedbe praktičnih vaj.

Čestitke in pohvala naši ekipi PP, ki so z navdušenjem sprejeli, to življennsko pomembno poslanstvo,  pomagati ljudem v stiski.

 

Petra Batagelj

(Skupno 90 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost