041 619 125 info@os-vipava.si

V tednu otroka, ki letos poteka od 3. oktobra do 9. oktobra 2022, smo imeli na naši podružnični šoli zanimivo in poučno dejavnost – predstavitev slikanice Zverinice z roba gozda.

 

Učenci prve triade so z veseljem prisluhnili ustvarjalkama slikanice – akademski slikarki Julijani Božič in pisateljici zgodbic Mariji Božič. Povedali sta nam, da je knjiga namenjena otrokom, sporočilo pa na poseben način nagovarja tudi odrasle. Izvedeli smo, da zgodbe o nastanku segajo v lansko leto, ko je Julijana Božič začela risati gozdne živali in ustvarila devet prekrasnih ilustracij zverinic. Prešinila jo je izjemna ideja, zato je predlagala svoji mami, Mariji Božič, da si za vsako risbo izmisli pravljico.

 

V nadaljevanju smo učenci in učiteljice navdušeno prisluhnili pripovedovanju zgodbic, kjer nastopajo zverinice iz gozda. Na pravljični način smo spoznali nekatere gozdne živali: veverico, zajca, čuka, krta, volka, jazbeca ter divjo svinjo.

 

Na koncu predstavitve so gostje predlagale, da bi učenci narisali vsak svojega čukca. Nastale so prečudovite ilustracije – zverinice čukci.

 

Za ta pravljični dogodek se iskreno zahvaljujemo obema avtoricama slikanice ter bralki.

 

Učiteljica Anita Hrovatin

 

(Skupno 34 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost