041 619 125 info@os-vipava.si

To soboto, 26.11.2022 smo na TV SLO 1  spremljali kviz Male sive celice v katerem so tekmovali učenci naše šole.

 

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe ter v usmerjanju in spretnem premagovanju ovir v labirintu.

 

V 6. oddaji so se pomerili Luka, Hana in Matija iz OŠ Draga Bajca Vipava (vijolični) proti ekipi iz OŠ Lenart (rumeni). Med napakami so se spogledovali z žlahtnimi kovinami, morskimi živalmi in francosko znamenitostjo, pri vprašanjih jim je prišlo prav poznavanje astronomije, botanike in zgodovine, pri hitrih prstih pa veselje do vodnih športov, potovanj po Karibih in težave z zdravjem v rosnih letih.

 

Za tekmovalce, navijače, spremljevalce in mentorico je bilo snemanje oddaje nepozabna izkušnja. Tekmovalci Luka, Hana in Matija so kljub tremi in bliščanju snemalnih luči odlično odgovarjali. Žal pa je zmagovalca oddaje določilo dodatno vprašanje.

 

Luka, Hana in Matija, bili ste odlični in iskreno vam čestitamo.

 

Mentorica

Tina Bevk

(Skupno 100 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost