041 619 125 info@os-vipava.si

V soboto, 18.3.2023, je Občina Vipava v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi in z društvi organizira ČISTILNO AKCIJO.

Vabilu smo se z veseljem odzvali tudi na podružnični osnovni šoli Goče. Učitelji in učenci smo se akciji pridružili že v petek, 17.3.2023, v okviru pouka.

Najprej smo se z učenci pogovorili o namenu čistilne akcije in kako pomembno je skrbeti za naše okolje. 4. šolsko uro smo se tako vsi zbrali pred šolo. Najprej smo si razdelili rokavice, nekateri so dobili še vrečke za smeti.

Razdelili smo se v dve skupini. Učenci 1. in 2. razreda so z učiteljico očistili okolico šole, šolsko igrišče, smeti na balinišču, travnik in parkirišče okrog ekološkega otoka.

Učenci 4. in 5. razreda pa so se z učiteljico podali po cesti proti križišču z glavno cesto. Ko smo se vračali proti šoli, smo se sprehodili še do pokopališča. Skupaj smo nabrali za dve polni vrečki smeti. Dekleta in fantje so tudi kar malo tekmovali med seboj, kdo bo v svojo vrečo nabral več smeti. Na tleh smo našli veliko cigaretnih ogorkov, razno plastiko, plastenke, papirčke in veliko drugih reči.

Veseli smo, da smo tudi mi pripomogli k bolj urejenemu okolju in se učenci zavedajo, kam sodijo odpadki – v koš, ne v naravo.

Vanja Krapež

(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost