041 619 125 info@os-vipava.si

V vojašnici Janka Premrla Vojka v Vipavi letos obeležujejo okrogel jubilej svojega delovanja. K sooblikovanju programa smo bili povabljeni tudi osnovnošolci. Učiteljici Nadja Rodman Koradin in Vida Trošt sta s sodelovanjem vseh, ki jih kakorkoli poučujeta, oblikovali priredbi dveh ljudskih na temo vojaščine in domoljubnosti.

Kitaristi so korajžno brenkali, četrtošolci in Poke pa so peli. Regiment po cesti gre je vsem znana pesem, a tokrat se v ljudski šali nismo izognili niti sivemu šopku in prstanu s štrikom. Učenci so pokazali vse svoje spretnosti v dinamiki in zapeli tiho, glasno, naraščajoče, pojemajoče, korakajoče, povezano, kratko odrezano,… Tudi  z domoljubno V dolinci prijetni so učenci pokazali posebne pevske izkušnje, saj je bilo slišati solistični vložek in tankočutno podlago petja ptic in žabic.

Pevcem je bil tokrat izziv petje petje himne, saj se, kljub temu, da je bilo več kot 50 otroških glasov, težko preglasi pihalni kvintet, ki je igral kot spremljava našega petja. Na vaji smo se komaj slišali, a ko je šlo zares, nas je publika zelo podprla in končali smo s slovenskim ponosom vsi kot eden.

Zahvaljujemo se organizatorju in kontaktni osebi višjemu štabnemu vodniku Istoku Lisjaku, ki je v ta namen poskrbel za prevoz praktikablov. Pevci so se lahko tik pred nastopom odžejali in posladkali s sadjem, čokoladico in sokom.

Veliko število nastopajočih je za organizatorje morda zahtevnejše , a 50 grl v petju naredi svoje in naša mlada srca so gotovo prinesla v vojaški ritem nagajivost in radoživost, zaradi česar vsi skupaj postajamo bogatejši.

Nadja Rodman Koradin

(Skupno 78 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost