041 619 125 info@os-vipava.si

Danes, 11. marca 2024, je bilo v Gledališču Koper nepozabno doživetje za učence 2. in 3. razreda iz matične in podružničnih šol. V jutranjih urah smo se z avtobusom odpeljali v Koper. Pred samim ogledom predstave smo se odpravili na raziskovanje mesta Koper. Sprehodili smo se po ozkih uličicah, občudovali zgodovinske znamenitosti ter uživali ob pogledu na bleščeče morje. Svež morski zrak in čarobna atmosfera mesta so dodatno pripravili ozračje za čarovnijo, ki nas je čakala v gledališču.

Nato pa so učenci končno doživeli čarobnost gledališke predstave z naslovom “Loli, Boli in svet poln čudes”. Gledališka predstava je združila zabavo, poučnost in pravljično vzdušje v eno nepozabno doživetje. Loli, Boli in svet poln čudes je zgodba o nenavadnem dedku, morskem volku Boliju, ter njegovi vnukinji Loli, ki se skupaj podata na raziskovanje sveta. Predstava nas je popeljala skozi različne geografske značilnosti Slovenije, Zemlje in celo vesolja. S preprostimi in poučnimi prizori so učenci odkrivali različne kotičke našega planeta ter se hkrati učili o pomenu narave in čudes, ki nas obdajajo. Med predstavo so učenci nadvse uživali, se smejali, navdušeno ploskali ter z zanimanjem spremljali dogodivščine junakov na odru. Vsak prizor je bil priložnost za nova odkritja in spoznavanje sveta na drugačen, bolj igriv način.

Po končani predstavi so se učenci vračali domov polni vtisov in navdušenja. Loli, Boli in svet poln čudes ni le gledališka predstava, temveč prava pustolovščina, ki je pustila pečat v srcih vsakega gledalca. S svojo mešanico zabave, poučnosti in čarobnosti je ta predstava dokazala, da je gledališče lahko čudovit način za odkrivanje sveta okoli nas.

Anja Puhar

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost