041 619 125 info@os-vipava.si

V soboto, 9.3.2024 je na naši šoli potekalo ekipno osnovnošolsko tekmovanje v šahu. Vsako ekipo so sestavljali po 4 igralci/igralke. Našo šolo so zastopale 4 ekipe in sicer 2 v kategoriji do 9 let, po ena pa v kategorija do 12 in do 15 let.
Ekipo do 15 let so sestavljali LEOPOLD PAVLIN, ŠTEFAN IN IZIDOR PAVLICA ter TINE KOPATIN. Dosegli so 5.mesto od 6 ekip, za tretjim mestom pa zaostali 3 točke.
Za ekipo do 12 let sta igrali MARUŠA MIVŠEK, BRINA SKUPEK ter HENRI ČERNIGOJ in MATEJ KALC, ki obiskujeta šolski krožek, saj sta še letnika 2010. V tej kategoriji je sodelovalo 8 ekip. Dosegli so tretje mesto, ter prejeli medalje, z le eno točko za prvim in drugim mestom.
V najmlajši kategoriji smo sestavili 2 ekipi. Vsi fantje zelo pridno obiskujejo šolski krožek. Plod dobrega dela je tudi rezultat prve ekipe, ki je brez izgubljene točke zasedla prvo mesto v kategoriji petih ekip in se okitila z medaljami.
Za drugo ekipo, ki je osvojila 3 točke ( 3 točke za tretjim mestom ) so igrali MATIJA LAZIĆ, TINE RENER, NEJC ŽGUR in MIHA KETE.
Za prvake pa so igrali ALEK MAKSIMOVSKI, IVAN ČRNIGOJ, MAJ TIMOTEJ ZORN in OLIVER MEDVED. Od teh osmih fantov jih je kar 6 vhodnih letnikov v to kategorijo.
Najboljši dve naši ekipi bosta šolo zastopali tudi na državnem prvenstvu.

(Skupno 48 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost