041 619 125 info@os-vipava.si

Pred prazniki, ko se vonj pomladi in Velike noči že čuti v zraku, so se učenci 5.a razreda odločili, da bodo v šoli ustvarili nekaj posebnega za svoje družine. V duhu tradicije in ustvarjalnosti so se lotili izdelave voščilnic in peke kremšnit.

V učilnici se je širilo prijetno vzdušje delovnega utripa, kjer so otroci ustvarjali svoje voščilnice. S pomočjo barvic, flomastrov, bleščic in različnih okrasnih materialov so izdelovali unikatne voščilnice, ki bodo njihovim družinam polepšale praznične dni. Vsaka voščilnica je nosila delček otrokovega srca in spretnih rok, saj so vanje vložili svojo pozornost in trud.

Po malici pa so se pričeli pripravljati tudi na drugi del kreativnega dopoldneva – peko kremšnit. Pod budnim očesom razredničarke in gospe Anite so se učenci prelevili v male kuharske mojstre. Zavzeto so pripravljali testo, mešali kremo in spretno oblikovali sladke posladke. Prijeten vonj po vaniliji in sladkorju, je privabil marsikaterega mimoidočega.

Ko so bile kremšnite narejene in ohlajene, so se učenci z navdušenjem posladkali. S sladkornimi brki okrog ust so višek sladic postavili na pladnje, pripravljene za odhod domov. Vsaka kremšnita je bila delček njihovega truda in pričakovanja prihajajočih praznikov.

Učenci so svojim družinam podarili voščilnice in kremšnite, ki so polepšale praznične trenutke in utrdile vezi med njimi. Celoten dan je bil ne le priložnost za ustvarjanje, temveč tudi za spodbujanje sodelovanja, timskega dela in ustvarjalnosti. Naučili so se ceniti ročno delo in tradicijo, obenem pa so preživeli čas v prijetnih pripravah na praznik.

 5.a

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost