041 619 125 info@os-vipava.si

V tednu otroka (4. – 8. 10. 2021) bomo na matični šoli in na podružnicah izvajali različne aktivnosti in s projektom UČENEC-UČITELJ obeležili svetovni dan učiteljev (5. 10.).

Projekt UČENEC-UČITELJ na šoli izvajamo že več kot 10 let. V preteklih letih so vlogo učiteljev prevzeli učenci 9. razredov. Po dva učenca sta eno učno uro izvedli v oddelku od 1. do 8. razreda.  Trenutne zdravstvene razmere omogočajo izvedbo projekta le znotraj oddelkov ali skupine. Učitelj ostane v oddelku, uro pa izvajata dva ali več učencev. V nekaterih oddelkih je več zainteresiranih učencev-učiteljev, ki se bodo zvrstili tekom celega tedna. Učenci sami načrtujejo delo, izberejo temo in način dela, napišejo pripravo in jo predstavijo učitelju.

Teden otroka »Razigran uživaj dan« je letos namenjen IGRI, povezovanju z vrstniki v živo, vzpodbujanju domišljije, spletanju novih prijateljstev in krepitvi telesa. V pouk bodo vključili učenje skozi igro, ustvarili novo didaktično igro, namenili nekaj minut igri za sprostitev…

Na temo “Razigrani koraki” ZPMS vabi, da se v Tednu otroka (lahko tudi vsak dan) odpravimo na lažji pohod ali sprehod. Pri tem naj udeleženci beležijo število korakov in jim to sporočijo na njihov FB.

Ob zaključku tedna bomo v četrtek, 7. 10. 2021 izvedli še sestanek šolske skupnosti učencev.

Želimo vam uspešen in razigran teden.

Mojca Habič, mentorica šolske skupnosti učencev

(Skupno 92 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost