041 619 125 info@os-vipava.si

Varno na kolesu

Kolo je priljubljena igrača otrok. Z željo, da ostane ali postane tudi uporabno in želeno prevozno sredstvo tudi v kasnejših življenjskih obdobjih, smo oblikovali projekt Varno na kolesu. Z vsebinami v okviru razpisa spodbujamo šolarje k  spoznavanju in utrjevanju potrebnih prometnih znanj, na drugi strani pa vabimo k aktivnemu preživljanju prostega časa.

Razpis Varno na kolesu je namenjen šolarjem, ki bodo v tekočem šolskem letu opravljali kolesarski izpit. Sodelujejo lahko vse osnovne šole v Republiki Sloveniji. Obsega dve obvezni nalogi. Šola pa lahko sodeluje in pridobiva točke tudi z opravljanjem dodatnih nalog. Na voljo so tri dodatne naloge izmed katerih lahko šola izbere in opravi do največ dve nalogi.

Učenci skupaj z mentorjem pripravijo in izberejo najboljši izdelek, ki ga posredujejo v ocenjevanje nosilcu razpisa do predvidenega roka.  Strokovna komisija prejete izdelke pregleda in oceni. Dodatne naloge pa niso predmet ocenjevanja strokovne komisije. Zmaga šola, ki prejme največ točk. Celoten sistem točkovanja je podrobneje razložen v poglavju 9, strokovna komisija pa v delu razpisa z zaporedno številko 13.

Več si lahko pogledate na spletni strani: https://www.varnonakolesu.si/

(Skupno 282 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost