041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Obisk muzeja iluzij

Okt 17, 2017

V četrtek 12. 10. 2017 smo se takoj po peti šolski uri vsi udeleženci izbirnih predmetov sodobna priprava hrane in likovno snovanje odpravili v Ljubljano. Udeleženci skupine sodobna priprava hrane so obiskali sejem Narava zdravje, sama pa sem se kot članica skupine likovno snovanje odločila za obisk Muzeja za arhitekturo in oblikovanje ter Muzeja iluzij.

Ko smo zaključili z nadvse zanimivim obiskom Muzeja za arhitekturo in oblikovanje,  smo se z avtobusom odpeljali do Muzeja iluzij, ki smo ga vsi nestrpno pričakovali. Že pred vhodom smo vsi obstali, saj nas je prva iluzija čakala že tam. Vodič nam je potem razložil kako delujejo iluzije in izvedeli smo, da s pomočjo le teh zmedemo svoje možgane. Ko smo se po stopnicah vzpeli v drugo nadstropje smo se hitro razšli kajti vsakega je zanimalo nekaj drugega, na koncu pa smo ugotovili, da je vse tako zanimivo, da nas je vse zanimalo čisto vse. V prvi sobi smo se vsi prestrašili izbočenih glav Einsteinov, ki so nas gledali iz stene. Še bolj pa nas je, ko smo se približali, šokiralo dejstvo, da obrazi znamenitega znanstvenika niso izbočeni ampak vbočeni. Naslednja soba je bila obrnjena soba, v kateri je bilo nam znano pohištvo ter vrata prilepljeno na strop in smo vsi zmedeni opazovali, kako bo vsak trenutek padlo dol. Tam smo se slikali in obrnili sliko, da je izpadlo kakor, da bingljamo s stropa. V eni od sob so bile vse stene ogledala in smo lahko vdeli več kot tisoč odsevov samih sebe, tako, da je izpadla tudi soba precej večja in polna ljudi.

V še enem nadstropju više, pa je bila večini najzanimivejša soba tista, katere stene valjaste oblike so se vrtele okoli tebe in ti dale neprijeten občutek, da se vrtiš ti sam. za njo pa je bila soba čudne oblike, ki pa na prvi pogled ni bila nič posebnega, ko pa si se pstavil v kot in pogledal na televizijo nad sabo, si opazil, da si precej nadnaravno večji od tistega v nasprotnem kotu. V eni od sob je bila luknja, v katero si lahko zlezel in, ko si pokukal skozi okroglo odprtino na stropu si opazil. Da se je tvoja glava znašla na krožniku. Vsi pa smo kmalu opazili tudi aparaturo, ki je omogočala kapljam vode, da kapljajo navzgor. Po pestrem ogledu smo bili vsi precej »ziluzirani« ter smo se odpravili še v trgovino, kjer si nas je večina kupila upogljive svinčnike.

Manja Praček

Najbolj iskano

(Skupno 56 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost