041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Pike in Poke v Pristanu

Mar 15, 2018

Sredi najhujšega mraza se je v želji po čimprejšnji pomladi porodila ideja o gostovanju otroških pevskih zborov osnovne šole v zavodu Pristan. Dan gostovanja, osmi marec – mednarodni dan žena, se je kazal s soncem obsijan, zato ni bilo težko mladim pevcem stopiti na pot in obiskati starostnike.

V začetku programa so starejši pevci združeni v zbor Poke, vpletli lahkotne in manj lahkotne pesmice o soncu, mucah in naši domovini. V nadaljevanju so na oder zunaj šole prvič stopili pevci prvega in drugega razreda združeni v zbor Pike. S pesmicami iz klasičnega otroškega zborovskega programa so med poslušalce prinesli nežnost mlajših otroških src. Med nastopajočimi so bili tudi učenci 4.a razreda, ki so pripravili prizorček o železni cesti. Kot solista sta Prešernovo Železno cesto zapela Tine Bavčar in Ana Leban. V zaključku so Poke prepevale še nekaj slovenskih ljudskih pesmi. Za instrumentalno spremljavo so poskrbeli učenci višjih razredov Ivana Tomažič, Anja Kariž in Jaka Leban ob Pikah, ter Ana Poljšak ob Pokah. Program je zelo suvereno vodila Dajla Alekić.

Veseli smo, da smo lahko polepšali dan našim sokrajanom. Želimo si, da bi bilo takega sodelovanja več. Zahvaljujemo se fizioterapevtki Mojci, ki je skrbela za sodelovanje s strani Pristana, nad delom učencev pa je bdela učiteljica Nadja Rodman Koradin.

Upamo, da bomo v Pristanu v letošnjem šolskem letu lahko starostnike razveselili še kdaj.

Nadja Rodman Koradin

Najbolj iskano

(Skupno 250 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost