041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

DAN ZLATIH KNJIG S PRVOŠOLČKI V PODNANOSU

Sep 19, 2018

V ponedeljek, 17. 9. 2018, so prvošolčki v Podnanosu obeležili Dan zlatih knjig.

Na ta dan se je rodil in umrl naš slovenski pisatelj France Bevk, ki je nekoč dejal, da je “dobra knjiga, zlata knjiga”. Ta dan je tudi uradni začetek bralne sezone za bralno značko, v kateri učenci vsako šolsko leto sodelujejo.

Za prvošolčke je bil to poseben dan, saj je zanje to prva bralna značka, pri kateri bodo v šoli sodelovali.

Pri Društvu Bralna značka Slovenije (ZPMS) so tudi letos pripravili slikanico z naslovom KOTIČEK NA KONCU SVETA, avtorice Anje Štefan, z ilustracijami Marjance Jemec Božič. Slikanico smo v razredu slavnostno podelili vsem prvošolčkom, ki so se knjige zelo razveselili in takoj pokukali vanjo. Ugotovili so, da je v knjižici kar šest pravljic. Pravljico Kotiček na koncu sveta smo skupaj prebrali, se o njej pogovorili, jo ilustrirali in se tako marsikaj novega naučili.

Obenem smo se pridružili tudi projektu Nacionalni mesec skupnega branja, ki poteka od 8. septembra ter vse do 8. oktobra. V tem času bomo poskrbeli, da bo branje za učence postalo prijetno, zanimivo in da bodo z veseljem tudi sami prelistali kakšno novo knjigo. S prvošolčki v Podnanosu bomo tako vsakodnevno prebirali pravljice in zgodbe.

Kot pravijo junaki v zgoraj omenjeni pravljici “Kdor hoče, ta zmore.”

Učencem želim, da skupaj s starši najdejo čas za branje slikanice, s katero se bodo podali na pot domišljije.

razredničarka 1. razreda POŠ Podnanos

Najbolj iskano

(Skupno 135 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost