041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

IGRIVA KOŠARKA NA OŠ DRAGA BAJCA VIPAVA

Sep 18, 2018

V sredo, 12.9.2018 je na OŠ Draga Bajca Vipava spet gostoval Lipko – maskota slovenske košarke. Seveda ni prišel sam, z njim je prišla tudi celotna ekipa Igrive košarke. S projektom Igriva košarka skušajo pri Košarkarski zveze Slovenije košarko popularizirati in ji omogočiti boljšo prepoznavnost med najmlajšimi.

Igriva košarka je namenjena dečkom in deklicam starosti od 4 do 9 let. Igra je zato posebej prirejena potrebam in značilnostim otrok. Načelo igre je razmeroma preprosto: otroci naj igrajo košarko, ki ustreza stopnji njihovega telesnega in duševnega razvoja. Igro odraslih jim zato prilagodimo.

Na naši šoli je ena ekipa obiskala matično šolo, druga pa podružnico v Podnanosu. Učenci podružnične šole Goče so se v okviru športnega dne udeležili igrive košarke v Podnanosu.

Odziv naših najmlajših je bil odličen. Animatorji s Košarkarske zveze Slovenije in trenerji Košarkarskega kluba Vipava ter Ajdovščina so na zanimiv in atraktiven način demonstrirali igranje košarke. Najbolj pa se je izkazal Lipko, saj je bil s svojimi hudomušnimi vragolijami pravi magnet za otroke.

Ivan Ivanov

Najbolj iskano

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost