041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Dan čebel na OŠ Vipava

Maj 29, 2019

Kljub spremenljivemu majskemu vremenu so v tednu Svetovnega dneva čebel na šoli potekale različne dejavnosti.

Devetošolci so v avli postavili razstavo, kjer je predstavljen svet čebel, pred šolskim čebelnjakom so postavili visoko gredo v njo so posadili medovite rastline in dišavnice.
Razstavo so popestrili učenci od prvega do petega razreda. Petošolci in četrtošolci so izdelali so čebelnjake, ki jih krasijo panjske končnice.

Na dan čebel so šestošolci Miša, Isa, Blaž, Jan in Izak učencem druge triade predstavili Slovensko čebelo – Kranjsko sivko. Spoznali smo delo čebel, organiziranost družine, bivališča in hrano čebel, pomen čebel za preživetje ter razvoj čebelarstva na Slovenskem.

Petošolci so z razredničarko Mirjam Goričan Štimec pripravili piškote v obliki čebel, s četrtošolci in njihovo razredničarko Nadjo Rodman Koradin smo zapeli in zaplesali.
Učenci so si ogledali opazovalni panj, kjer so si ogledali čebeljo družino, poiskali matico, mlade čebele, čebele delavke in trote.
Učenci podaljšanega bivanja in učiteljica Mojca Habič so vrata učilnic in igrišče pred šolo popestrili z modeli čebelic.

Boža Pangerc

Najbolj iskano

(Skupno 76 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost