041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

DRŽAVNO PREVERJANJE ZNANJA EKIP PRVE POMOČI

Maj 14, 2019

V soboto, 11.5.2019, je v Mladinskem zdravilišču na debelem rtiču, potekalo XIII.DP ekip prve pomoči. Med dvanajstimi ekipami, ki so na regijskih tekmovanjih pokazala največ znanja, je bila tudi ekipa naše šole.

Vodja ekipe Tina Nabergoj se je izvrstno odrezal ,  suvereno ter povezovalno vodil ekipo skozi delovišča in za svoje delo, poročila prejel skoraj vse točke. Odlično teoretično znanje, sočutnost, posluh za sočloveka pa so pokazali tudi Veronika Tomažič, Mihela Božič, Jerneja Trošt, Lucija Trošt, Tina Skočaj in Jakob Lozej.

Ekipa je suvereno ukrepala ob zastoju srca, hudi krvavitvi, imobilizaciji okončin , zastrupitvah,…in vseh ostalih okoliščinah, kjer hitro ter pravilno ukrepanje  rešuje življenje.

Ker je bil namen preverjanje pripravljenosti ekip, je bila tekmovalnost potisnjena v stran, vseeno pa se je najbolje odrezala ekipa OŠ Šmarjeta in Novega Mesta.

Na nekaterih deloviščih so potekale tudi predstavitve:  gasilske enote, reševalna ekipa psov reševalcev, reševalno plovilo ekipe na vodi ter socialno in humanitarno delo Rdečega križa Slovenije.

To prelepo soboto, smo na poučen in zabaven  način preživeli aktivno v družbi prijateljev, obenem pa še častno zastopali našo šolo in enoto RK Ajdovščina. Neprecenljivo pa je znanje in izkušnje , ki so si jih učenci pridobili skozi vaje, za kar so si vedno z veseljem vzeli čas.

Mentorja : Petra Batagelj in Miha Bizjak (RK Ajdovščina)

Najbolj iskano

(Skupno 216 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost