041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Intenzivne vaje

Maj 14, 2019

V soboto, 11.5.2019 so na šoli v pripravah na regijsko tekmovanje potekale intenzivne vaje za pevse otroškega zbora Poke.

V prvem delu so si učenci ogledali posnetke podobnih nastopov revij in tekmovanj drugih zborov in se seznanjali s pravili obnašanja dobrega otroškega zbora.

Drugi del je bil namenjen upevanju. Na vsaki vaji se upevamo 5-7 minut, tokrat pa je upevanje trajalo kar 45 minut. Po končanem delu skoraj nismo mogli verjeti, da se lahko zgodi tudi nekaj takega.

Sledil je najlepši del – malica in odmor. Posladkali smo se z rogljički in sokom ter se hitro odpravili na igrišče, kjer je vsak počel tisto, kar mu je bilo najljubše – večina je igrala nogomet, dekleta so štela udarce pri badmintonu, nekateri so imeli samo zaupne pogovore, kar je od časa do časa tudi potrebno. Po prihodu v učilnico nas je čakal še Florin marmorni kolač in učiteljičine rolade, ki so bile tako dobre, »kot od naše none«. Pred petjem smo grlo poplaknili še z vodo in se postavili na praktikable.

V drugem delu nas je obiskala strokovna sodelavka. Zaradi objektivnih razlogov smo v zadnjem hipu za pomoč prosili ga. Zvonko Starc. Na prošnjo se je takoj pozitivno odzvala, za kar se ji najlepše zahvaljujemo. Poleg drobnih napakih (tu je pol tona višje, tam popravi vstop,…) je popravljala našo pevsko držo, opozarjala na pomembnost izraza na obrazu, ter vnaprej opozorila na disciplino pred in po tekmovanju. Za naš zbor, ki vključuje komaj »nekaj mesecev stare pevce«, saj 10 učencev poje šele od januarja naprej, so bile take opombe na mestu.

Pred tekmovanjem se bomo v programu  še urili na različnih internih srečanjih. Vse nadaljnje priprave bodo potekale v dopoldanskem času, da ne bi motile popoldanskih aktivnosti učencev, obenem pa ugotavljamo, da je samo takrat 100% prisotnost. Intenzivne vaje so bile napovedane pred nekaj meseci, pa je kljub temu manjkala šestina pevcev. Upamo, da bomo manjkajoče uspeli naučiti drobne novosti, ki smo jih v program vpeljali v soboto.

Vsem staršem prisotnih pevcev se zahvaljujemo za zaupanje in podporo.

Nadja Rodman Koradin

Najbolj iskano

(Skupno 100 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost