041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

KULTURNI DAN ZA SEDMOŠOLCE

Maj 29, 2019

OBISK LAVRIČEVE KNJIŽNICE, GLEDALIŠKE PREDSTAVE IN RIMSKE SOBE V VRHPOLJU

V sredo, 22. 5. 2019, smo imeli sedmošolci kulturni dan. Ob osmih zjutraj smo se pred šolo zbrali ter se vsi skupaj odpravili do Starega trga v Vipavi, kjer smo se po razredih razdelili.

7.a je šel najprej na obisk v Lavričevo knjižnico v Vipavi, kjer nam je prijazna knjižničarka Ivana Tutuš obrazložila, kaj vse lahko počnemo v javni knjižnici, kakšne knjižnice poznamo, elektronsko knjižnico – BIBLOS, skratka vse o sodobnih knjižnicah. Sledil je ogled filma, ki predstavlja pisateljico letošnje darilne knjige Natašo Konc Lorenzutti in odlomek iz njene knjige Avtobus ob treh. Nato smo se skupaj odpravili na krajši ogled knjižnice. Pogledali smo si vse kotičke biblioteke, si vzeli krajši odmor za malico, ter se počasi odpravili do kulturnega doma v Vipavi. Ogledali smo si predstavo Pet Pepelk, osnovnošolcev iz OŠ Šturje. Bili smo navdušeni, saj so jo odigrali res dobro in zavzeto. 7. a razred smo se nato po predstavi odpravili do Vrhpolja. Pred šolo smo počakali na gospo Leo Kobal. Od tam smo skupaj odšli do Teodozijeve sobe, kjer smo si ogledali zanimiv, krajši poučen film o Bitki pri Mrzli reki.

7.b pa se je najprej odpravil v Vrhpolje, kjer je dobil o filmu skoraj enak vtis kot sedmošolci pred njim. Predstavo so malo zamudili, ker so se iz Vrhpolja vrnili z rahlo zamudo po ogledu mozaika. Vseeno pa so ujeli zgodbo ter se brez problema vanjo vživeli. Nato so odšli še v Lavričevo knjižnico, kjer so bili vtisi tako kot v 7.a razredu sedmošolsko obarvani.

V kulturni dan smo povezali knjigo, ki smo jo prejeli v projektu Rastem s knjigo, z rimsko zgodovino našega okoliša. V knjigi sta glavna junaka raziskovala preteklost svojega kraja, tako kot smo mi odkrivali preteklost svojega.

Aktiv sedmega razreda

Najbolj iskano

(Skupno 180 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost