041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Šola v naravi – 1. dan

Jun 11, 2019

Po uvodnih pogovorih o takih in drugačnih težavah so učenci z nasmeški na obrazih pomahali staršem in drugim sorodnikom v pozdrav. Med vožnjo do prve postaje – Socerb smo sledili vodenemu ogledu pokrajine, ki se je v slabi uri trikrat dobro spremenila. Pogled na Vipavsko dolino iz avtobusa blizu Razdrtega je lahko veliko bolj zanimiv, kot če bi po isti cesti tja gledali iz avta.

Na gladu Socerb smo si prebrali vsebine na turistično-informacijski tabli. Ugotovili smo, da je kar nekaj lastnikov tamkajšnjega gradu bilo tudi lastnik katerega od naših gradov. Sveta jama je ponujala ob vhodu pravo svežino, na vrtači pred njo pa smo kot arheologi raziskovali po pepelu nedavno kurjenega kresa. Gozdne jagode so bile odlične.

Z razporeditvijo po sobah nismo imeli težav, saj je bilo že prej vse dogovorjeno. Tako smo lahko nekaj minut več namenili preverjanju plavanja že pred kosilom. Po kosilu smo ponovili znanje iz orientacije, določanja strani neba in v zvezi s tem iskali kraje slovenskega primorja. Plavanje v bazenu je zaradi vročine prijalo prav vsem.

Po večerji smo se oglasili staršem, nato pa odhiteli na obalo poslušat pravljico v interpretaciji učiteljice Nadje. S svojim pripovedovanjem je bila zelo prepričljiva.

Kljub novemu okolju in novim posteljam smo ob najrazličnejših pliškotih zvečer mirno zaspali.

Fotografije bomo objavili na https://4brazred.weebly.com/fotogalerija.html.

Nadja Rodman Koradin

Najbolj iskano

(Skupno 329 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost