041 619 125 info@os-vipava.si

S promocijo branja potekajo že tretje leto prizadevanja, da bi povečali zavedanje ljudi o pomenu in pomembnosti branja ter spodbujali k branju in izposoji knjig.

Začetek Nacionalnega meseca skupnega branja 2020 smo obeležili ob mednarodnem dnevu pismenosti, 8. septembru. V šolski avli smo pripravili razstavo, da bi učence spet privabili v šolsko knjižnico in jih navdušili za branje.
Na enem od panojev so učenci 8. in 9. razreda oblikovali knjižno drevo, pod katero bi lahko zapisali misel Sergeja Mahotina: »Rastimo s knjigo! Kakšno veselje je držati v rokah novo knjigo! Ne veš še, o čem pripoveduje.«
Na mizi ob panoju smo razstavili nekaj najbolj priljubljenih knjižnih uspešnic in takih, ki jih otroci že v septembru z veseljem odkrivajo.
Drugi pano predstavlja letošnjega jubilanta, Slavka Pregla, avtorja darilne slikanice za prvošolce, in njegova dela.
»Branje je napor in tudi užitek, ko ga usvojimo«, je prepričan dr. Miha Kovač.
Prvošolci so ob obisku šolske knjižnice slišali prvi del zgodbe iz darilne knjige Smejalnik in cvililna zavora in branje nadaljevali s svojo učiteljico v razredu, doma pa so jo odkrivali s svojimi starši.

Pri pouku slovenskega jezika so učiteljice z dolgim branjem skušale motivirati učence:
v 6. b in c berejo knjigo pisatelja Igorja Karlovška: Pobeg
v 6. a Slovenske narodne pravljice
v 7. b 35 kil upanja in Iskanje Eve Damjana Šinigoja
v 7. c 35 kil upanja in Avtobus ob treh Nataše Konc Lorenzutti.

Mesec skupnega branja nas vabi tudi k poslušanju, otroci bi s svojim glasnim branjem lahko presenetili starejše kot tudi vrstnike.
Livija Lango

Obiskali smo šolsko knjižnico

“Nova” knjižnica na Gočah

(Skupno 97 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost