041 619 125 info@os-vipava.si

Na podružnici Vrhpolje, smo v petek, 19. 4. 2024, izvedli naravoslovni dan z naslovom DAN ZDRAVJA.

Najprej nas je obiskal reševalec Saško, ki se je pripeljal z reševalnim vozilom ter nam predstavil delo na urgenci. Reševalno vozilo smo si ogledali tudi z notranje strani, nekateri so se z njim tudi vozili. Sledila je potopisna predstavitev pohodništva družine Klančnik. Ema in Tinkara Klančnik sta nam ob slikah predstavili izkušnje s hojo po hribih. Povedali sta nam, kako potrebno je vzdrževati telesno kondicijo ter ohranjati zdrav življenjski slog. Pokazali sta nam nahrbtnik ter vse potrebno, kar mora vsebovati za večdnevno hojo po tri tisočakih v Franciji, Španiji in Italiji. Navdušili sta nas s fotografijami čudovite narave, kot so ledeniki, jezera, razgledi z vrh gora, slapovi in alpskimi živalmi.

Povedali sta nam, da je za hojo v hribe potrebna volja, vzdržljivost, dobra pripravljenost ter da se splača premagati napor, saj te na cilju vedno počaka zmaga in s tem zadovoljstvo s samim seboj.

Sledil je sprehod do stadiona v Vipavi, kjer smo nadaljevali z gibanjem za zdravo telo. Razdelili smo se v pet skupin ter trenirali skok v daljino, met žvigačev, plezanje po žrdi in tek na 60 ter 600 metrov.

Ob koncu pa so sledile še skupinske igre z žogo, in sicer nogomet, odbojka ter igra Med dvema ognjema.

Dobro razgibani ter prijetno utrujeni smo se vrnili na šolo Vrhpolje, kjer nas je že čakalo zasluženo kosilo.

Razredne učiteljice iz podružnice Vrhpolje

(Skupno 56 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost